Välj en sida

Hej!

Tänk att det är över 10 år sedan vi öppnade Bergmans Form i Stinsen och Sollentuna Centrum! Vilka roliga år jag fått vara med om och vilka trevliga människor jag mött på vägen! En del av mina gulliga kunder har t om varit med ända sedan jag hade butik Torg1 i Vaxholm.

Tiderna har förändrats rejält under de 15 år jag jobbat med butiker och specifikt damkläder. Nu handlar de flesta av er på nätet, och inte bara kläder utan lite allt möjligt. Ja, jag gör det själv också!

Fastighetsägarna har inte riktigt hängt med i utvecklingen utan driver fortfarande sina köpcentrum med tesen att hyran ska ökas varje kontraktstid och indexregleras varje år. Detta gör att de fysiska butikerna just nu faktiskt bara blir färre och färre.

Men – nu är det så verkligheten ser ut och i ärlighetens namn är det ju också ganska effektivt att handla på nätet. Du har 14 dagars ångerrätt och kan beställa hem, prova och bestämma i lugn och ro.

Så – när jag nu bestämt mig för att inte längre vara innehavare av en fysisk butik så funderade jag länge och väl på vad jag ville göra härnäst. Tyvärr har jag drabbats av artros och kan därmed inte se mig själv jobba långa dagar i butik. Det blir för tungt. Men – det här jobbet är ju så otroligt roligt så att helt och hållet lämna har jag kommit fram till att jag inte vill!

Många av mina härliga Bergmans Form-kunder har dessutom hört av sig och önskat att jag i någon form skulle kunna finnas kvar. Det tackar jag för och måste verkligen säga att det värmer!

 Annorlunda tider medför att jag själv har valt att tänka annorlunda. Du besöker idag ett Bergmans Form som erbjuder både nytt, vintage-kläder och outlet-fynd. Du hittar handplockade nyheter, vintage-kläder av god kvalitet och en fyndhörna med fantastiska priser på nya varor – ofta prissänkta med mer än halva priset.

Web-shopen kommer att förändras från tid till tid beroende på vad jag trillar över. Vintage-kläder i shopen idag är till största del varor från våra butiker som använts som personalkläder. De är lite använda, hela, tvättade och rejält nedsatta för att på så vis hitta nya ägare och kunna leva länge än i hållbarhetens tecken. Framöver kommer vi att kunna ta emot varor från dig som kund. Kanske sånt du tröttnat på eller som krympt i garderoben. Mer info om detta kommer längre fram.

 

Eftersom jag reser till USA med jämna mellanrum så kommer en del av mina nyhets-inköp att ske där. Varumärken som jag är ensam om och som jag tror kan passa dig som kund.

Jag hoppas att du ska tycka att Bergmans Form känns spännande och att du vill titta in till oss lite då och då. Kanske dyker jag även upp lokalt i någon hyrd lokal, à la pop-up shop, för det är ju så roligt att möta alla fantastiska kvinnor!

Cart